Paddenstoel, Truffel--Funghi, Tartufo

Funghi Porcini (Eekhoorntjesbrood)  ca 50 gr

Funghi Porcini (Eekhoorntjesbrood) ca 50 gr

€ 5,75

Details

Gedroogde Funghi Porcini uit Abruzzo

PASTA MET FUNGHI PORCINI

100 gr gerookte spekjes
250 gr verse paddestoelen
wat peterselie en basilicum
10-15 gr funghi porcini
wat boter
400 gr pasta
1 Star porcini blokje
zout/peper
eventueel truffelolie
1,5 dl heet water
vers geraspte parmesan

Porcini in wat heet water weken, ongeveer 20 minuten.
Verse paddestoelen in dunne plakjes snijden en met wat citroensap besprenkelen.
1 eetlepel boter smelten, geperste knoflook licht bakken,niet bruin!.
Room, water en 1 Star Porcini blokje toevoegen en op een hoog vuur inkoken.
In een andere pan spekjes licht bakken en uit de pan nemen.
1 eetlepel boter en wat olijfolie verhitten, paddestoelen in gedeeltes toevoegen
en bakken, op het laatst de uitgeknepen en wat kleiner gesneden porcini er bij doen en ook even bakken. Weekwater bewaren.
Gehakte peterselie en spekjes toevoegen, zout en peper erbij.
Intussen pasta koken (Al dente)
Saus afmaken met zout,, peper, wat citroensap en wat weekwater.
Pas op voor zand onderin het weekwater, eventueel zeven in koffiefilter.
Uitgelekte pasta vermengen met de saus en paddenstoelenmengsel
er op, bestrooien met gehakte basilicum en vers gemalen Parmezaanse kaas en eventueel een scheutje truffelolie.
Lekker met een glas rode wijn. Buon appetito!

De rest van de Starblokjes gebruiken in alle paddenstoelengerechtenof voor het maken van een bouillon.
In plaats van spekjes kunnen eventueel ook hamblokjes worden gebruikt.

Biologisch Nee
Product nummer (shop) 120

Beschrijving

Details

Gedroogde Funghi Porcini uit Abruzzo

PASTA MET FUNGHI PORCINI

100 gr gerookte spekjes
250 gr verse paddestoelen
wat peterselie en basilicum
10-15 gr funghi porcini
wat boter
400 gr pasta
1 Star porcini blokje
zout/peper
eventueel truffelolie
1,5 dl heet water
vers geraspte parmesan

Porcini in wat heet water weken, ongeveer 20 minuten.
Verse paddestoelen in dunne plakjes snijden en met wat citroensap besprenkelen.
1 eetlepel boter smelten, geperste knoflook licht bakken,niet bruin!.
Room, water en 1 Star Porcini blokje toevoegen en op een hoog vuur inkoken.
In een andere pan spekjes licht bakken en uit de pan nemen.
1 eetlepel boter en wat olijfolie verhitten, paddestoelen in gedeeltes toevoegen
en bakken, op het laatst de uitgeknepen en wat kleiner gesneden porcini er bij doen en ook even bakken. Weekwater bewaren.
Gehakte peterselie en spekjes toevoegen, zout en peper erbij.
Intussen pasta koken (Al dente)
Saus afmaken met zout,, peper, wat citroensap en wat weekwater.
Pas op voor zand onderin het weekwater, eventueel zeven in koffiefilter.
Uitgelekte pasta vermengen met de saus en paddenstoelenmengsel
er op, bestrooien met gehakte basilicum en vers gemalen Parmezaanse kaas en eventueel een scheutje truffelolie.
Lekker met een glas rode wijn. Buon appetito!

De rest van de Starblokjes gebruiken in alle paddenstoelengerechtenof voor het maken van een bouillon.
In plaats van spekjes kunnen eventueel ook hamblokjes worden gebruikt.

Alle producteigenschappen

Biologisch Nee
Product nummer (shop) 120

Producent

Kies een regio