Nieuwe producten

Pieve Santa Restituta  Brunello di Montacino DOCG 2012 -- Angelo Gaja

Pieve Santa Restituta Brunello di Montacino DOCG 2012 -- Angelo Gaja

€ 55,95

Regio: Toscana
Druif:Sangiovese
Smaak: Elegant, met een mondvullende rijpe structuur, mooie zwoele tannines, confituur, kruidig hout en een romige, spannende, lange afdronk Past bij vleesgerechten, paddenstoelen en stevige belegen kazen

Details

Het eerste oogstjaar van deze wijn was 2005.
Deze Brunello wordt gemaakt van druiven afkomstig van alle wijngaarden van Gaja in Montalcino.
De bodems van al deze wijngaarden uit Torrenieri, Rennina en Sugarille bestaan grotendeels uit kalksteen, zand en klei.
De druiven worden apart geoogst en vergist op RVS.
Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt.
Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten en aansluitend nog 2 jaar flesrijping
Product nummer (shop) 11724
Barrique ja, 24 maanden op hout, 6 maanden in beton en dan nog 24 maanden flesrijping ( zie beschrijving)
Bewaaradvies tot 2025 minimaal
Biologisch Nee
Magnum Nee
Druif Sangiovese
Geur Confituur van pruimen en kersen, floraal, rozen, zachte kruiden en wat hout
Houtrijping ja, 24 maanden op hout, 6 maanden in beton en dan nog 24 maanden flesrijping ( zie beschrijving)
Kleur intens robijnrood
Percentage 14%
Producent Nee
Regio Toscana
Smaak Elegant, met een mondvullende rijpe structuur, mooie zwoele tannines, confituur, kruidig hout en een romige, spannende, lange afdronk Past bij vleesgerechten, paddenstoelen en stevige belegen kazen
Temperatuur drinken op 18-19º C
Er is geen omschrijving van deze producent.

Beschrijving

Details

Het eerste oogstjaar van deze wijn was 2005.
Deze Brunello wordt gemaakt van druiven afkomstig van alle wijngaarden van Gaja in Montalcino.
De bodems van al deze wijngaarden uit Torrenieri, Rennina en Sugarille bestaan grotendeels uit kalksteen, zand en klei.
De druiven worden apart geoogst en vergist op RVS.
Hierna wordt de wijn gedurende 24 maanden op houten vaten gelagerd, waarna het blenden plaats vindt.
Vervolgens rijpt de wijn nog 6 maanden op betonnen vaten en aansluitend nog 2 jaar flesrijping

Alle producteigenschappen

Product nummer (shop) 11724
Barrique ja, 24 maanden op hout, 6 maanden in beton en dan nog 24 maanden flesrijping ( zie beschrijving)
Bewaaradvies tot 2025 minimaal
Biologisch Nee
Magnum Nee
Druif Sangiovese
Geur Confituur van pruimen en kersen, floraal, rozen, zachte kruiden en wat hout
Houtrijping ja, 24 maanden op hout, 6 maanden in beton en dan nog 24 maanden flesrijping ( zie beschrijving)
Kleur intens robijnrood
Percentage 14%
Producent Nee
Regio Toscana
Smaak Elegant, met een mondvullende rijpe structuur, mooie zwoele tannines, confituur, kruidig hout en een romige, spannende, lange afdronk Past bij vleesgerechten, paddenstoelen en stevige belegen kazen
Temperatuur drinken op 18-19º C

Producent

Kies een regio

Nieuwe producten