Rood

Pian del Ciampolo IGT Toscana 2014  -- Montevertine

Pian del Ciampolo IGT Toscana 2014 -- Montevertine

€ 22,50

Regio: Toscana
Producent:Montevertine
Druif:90% Sangiovese en 10 % Canaiolo
Smaak:vol en intens, rond, stevig

Details

Deze wijn fermenteert , ca 25 dagen, in bakken van cement, daarna 12 maanden in vaten van Sloveens eiken en nog narijping van 6 maanden op fles.
Product nummer (shop) 11318
Barrique Ja, 12 maanden Sloveens eiken
Bewaaradvies tot 2022 minimaal
Biologisch Nee
Magnum Nee
Druif 90% Sangiovese en 10 % Canaiolo
Geur aards, rook, intens
Houtrijping ja, 12 maanden Sloveens eiken
Kleur dieprood
Percentage 12,5%
Producent Montevertine
Regio Toscana
Smaak vol en intens, rond, stevig
Temperatuur drinken op 17-18º C

Montevertine

De wijngaarden van Montevertine liggen enkele kilometers van het plaatsje Radda in Chianti op een hoogte van 425 m boven de zeespiegel. Het geheel ligt prachtig boven op een heuvel, met uitzicht over de wijngaarden. De hellingen werden al in de 11e eeuw bewerkt en bewoond. Sergio Manetti, een staalfabrikant, kocht het wijngoed om te bewonen in de zomer.
Hij besloot de wijngaarden toch te exploiteren en al snel werd wijnbouw een passie en ook bleek dat hij er goed in was... De staalfabrieken werden verkocht en er werd enkel nog wijn gemaakt.
Manetti was erg gecharmeerd van de aloude Sangiovese en vond het jammer dat steeds meer producenten Cabernet Sauvignon en/of Merlot toevoegden. Zo werd Le Pergole Torte geboren, 100% Sangiovese.
De wijn was al snel bekend als één van de elegantste wijnen van Toscana. Heel bijzonder is het etiket, elk jaar een ander vrouwenportret. En een zeldzame wijn, de productie is niet zo groot.
Helaas is Sergio Manetti in 2000 overleden, zijn zoon Martino heeft het werk van zijn vader voorgezet en heeft ook nationaal en internationaal veel succes. Hij wordt geassisteerd door Bruno Bini, die hier ok geboren is en het wijngoed en de druiven kent als geen ander.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Beschrijving

Details

Deze wijn fermenteert , ca 25 dagen, in bakken van cement, daarna 12 maanden in vaten van Sloveens eiken en nog narijping van 6 maanden op fles.

Alle producteigenschappen

Product nummer (shop) 11318
Barrique Ja, 12 maanden Sloveens eiken
Bewaaradvies tot 2022 minimaal
Biologisch Nee
Magnum Nee
Druif 90% Sangiovese en 10 % Canaiolo
Geur aards, rook, intens
Houtrijping ja, 12 maanden Sloveens eiken
Kleur dieprood
Percentage 12,5%
Producent Montevertine
Regio Toscana
Smaak vol en intens, rond, stevig
Temperatuur drinken op 17-18º C

Producent

Er is geen omschrijving van deze producent.