Azijn--Aceto

Aceto Balsamico Tradizionale di  Modena Antico Tradizionale  DOP 100 ml  --  Acetaia Malpighi  TIJDELIJK UITVERKOCHT

Aceto Balsamico Tradizionale di Modena Antico Tradizionale DOP 100 ml -- Acetaia Malpighi TIJDELIJK UITVERKOCHT

€ 62,95

Details

Oorspronkelijk als digestief gebruikt, na de maaltijd in kleine likeurglaasjes genipt.
Langzamerhand sloop hij de gerechten van beroemde internationale chefkoks binnen, die hem in voorgerechten en desserts gebruikten.
De hoeveelheid per portie is ca 1 theelepeltje.
De azijn wordt gewonnen uit de most van druivensoorten die hun herkomst in het gebied hebben.
De most wordt langzaam in een open pot op een open vuur gekookt, tot hij tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid gereduceerd is en dus ook zeer geconcentreerd is.
Dan gaat hij in vaten op de zolder, zowel gedurende de hete zomers, als gedurende de ijskoude winters.
De azijn gaat in steeds kleinere vaten om te verouderen, minimaal 12 jaar, ook in verschillende houtsoorten, zoals eiken, kastanje, kersenhout, moerbei en soms zelfs jeneverbes.
Hier krijgt de azijn zijn mooie zuren, rijpt en veroudert ze, om uiteindelijk dat evenwicht te bereiken dat enkel door veel tijd en ervaren mensenhanden kan ontstaan.

Verpakt in een luxe doos.
Biologisch Nee
Product nummer (shop) 472

Beschrijving

Details

Oorspronkelijk als digestief gebruikt, na de maaltijd in kleine likeurglaasjes genipt.
Langzamerhand sloop hij de gerechten van beroemde internationale chefkoks binnen, die hem in voorgerechten en desserts gebruikten.
De hoeveelheid per portie is ca 1 theelepeltje.
De azijn wordt gewonnen uit de most van druivensoorten die hun herkomst in het gebied hebben.
De most wordt langzaam in een open pot op een open vuur gekookt, tot hij tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid gereduceerd is en dus ook zeer geconcentreerd is.
Dan gaat hij in vaten op de zolder, zowel gedurende de hete zomers, als gedurende de ijskoude winters.
De azijn gaat in steeds kleinere vaten om te verouderen, minimaal 12 jaar, ook in verschillende houtsoorten, zoals eiken, kastanje, kersenhout, moerbei en soms zelfs jeneverbes.
Hier krijgt de azijn zijn mooie zuren, rijpt en veroudert ze, om uiteindelijk dat evenwicht te bereiken dat enkel door veel tijd en ervaren mensenhanden kan ontstaan.

Verpakt in een luxe doos.

Alle producteigenschappen

Biologisch Nee
Product nummer (shop) 472

Producent

Kies een regio