Dit bedrijf bevindt zich in Carlino in de provincie Udine. ( Friuli) Het DOC gebied Friuli-Anna kent een lange wijntraditie, reeds in de Romeinse tijd werd er aan wijnbouw gedaan.
In het gebied zijn verscheidene antieke amforen gevonden. Carlino is een kleine plaats, nabij de lagune van Marano Lagunare, een natuurreservaat met een mild klimaat, waardoor de wijnen het unieke karakter verkrijgen.
Het bedrijf wordt geleid door broer en zus Sergio en Clara Bortolusso.
Ze bezitten zo''n 50 ha wijngaarden. De wijngaarden worden slechts organisch bemest, er wordt zo weinig mogelijk aan bestrijding van ongedierte gedaan. Dit is mogelijk doordat de controle vaak en zorgvuldig is, zodat steeds passende maatregelen genomen kunnen worden. De druiven worden handmatig geplukt, de beste worden steeds uitgekozen. 
In de kelder worden de modernste technieken gebruikt, kwaliteit en hygiene zijn voor hen zeer belangrijk. De eiken vaten waar een deel van de wijnen in rijpt liggen zeer traditioneel in een speciale ruimte, die onder de zeeniveau ligt. Een constante tempratuur en vochtigheid is daardoor gewaarborgd.

'