Enzo Boglietti

Enzo Boglietti en zijn broer Gianni  begonnen in 1991 min of meer spontaan  wijn te maken. Nu, zovel jaren later,  jaar later behoren ze tot de top van  La Morra, waar ze zijn gevestigd. Echte baroloboeren, die natuurlijk ook barbera en dolcetto maken.

 Barolo en meer

De ietwat verlegen Gianni zorgt  voor de wijngaarden waar orde  de norm is. Gianni zal zich niet snel voorstellen aan klanten. Hij voelt zich het prettigst bij zijn planten. Die staan dan ook op een uitermate mooie plek, grotendeels aan de westkant van Barolo. De Barolo’s komen namelijk van de zogenaamde westelijke ‘sottozone’ (cru) wijngaarden: Case Nere, Brunate en Fossati. Aan de oostkant van de appelatie vind je de jongste aanwinst: Arione, in 2005 direct goed voor de begeerde tre bicchieri van de Gambero Rosso

Enzo is de naar buiten tredende en autodidactische oenoloog die nieuwe technieken niet schuwt. Hij draagt de naam en zorgt voor de faam van het huis. Met zijn eeuwige spijkerbroek, leren jas en nonchalante lichaamshouding ziet menigeen hem als de rocker  van de Barolo. Op zuivere intuïtie brengt hij de verschillende wijngaarden tot hun volste expressie. Enzo kan niet altijd precies uitleggen waarom of hoe hij het doet, maar dat hij doet het, en meer dan goed, dat is zeker.

 Afbeeldingsresultaat voor boglietti

  Gerelateerde afbeelding