Le Macchiole

Dicht bij de  Tyrreense Zee, in Bolgheri, ligt Le Macchiole, genoemd naar de boerderij waar het bedrijf in 1975 oorspronkelijk werd opgericht. Eugenio Campolmi was niet geheel tevreden met de kwaliteit van de eenvoudige wijn die zijn vader en grootvader op de markt brachten en besloot in 1981 de wijngaarden te herplanten op de huidige locatie.

Na het overlijden van Eugenio in 2002 nam zijn vrouw Cinzia de moedige beslissing om het werk van haar man voort te zetten met de hulp van wijnmaker Luca D’Attoma die al sinds 1991 Le Macchiole bijstond. De kelders werden verbouwd, om meer ruimte te geven aan de verschillende vaten en cementen cuves waarin de wijnen worden gevinifieerd.

‘Paleo Rosso’ is vanaf het oogstjaar 2001 een pure cabernet franc, terwijl vroeger cabernet sauvignon domineerde. De instapwijn Rosso ‘Le Macchiole’ valt voortaan ook onder de DOC Bolgheri-appellatie en bevat merlot, cabernet franc en syrah. De krachtige syrah en geconcentreerde merlot gaan ook afzonderlijk in de fles, respectievelijk als ‘Scrio’ en ‘Messorio’. De enige witte wijn van de reeks, ‘Paleo Bianco’, is een in eiken barrique vergiste en gerijpte blend van sauvignon (70%) en chardonnay (30%).

 

 

Afbeeldingsresultaat voor le macchioleAfbeeldingsresultaat voor le macchiole estateAfbeeldingsresultaat voor le macchiole estate