De wijngaarden van Montevertine liggen enkele kilometers van het plaatsje Radda in Chianti op een hoogte van 425 m boven de zeespiegel. Het geheel ligt prachtig boven op een heuvel, met uitzicht over de wijngaarden. De hellingen werden al in de 11e eeuw bewerkt en bewoond. Sergio Manetti, een staalfabrikant, kocht het wijngoed om te bewonen in de zomer.
Hij besloot de wijngaarden toch te exploiteren en al snel werd wijnbouw een passie en ook bleek dat hij er goed in was... De staalfabrieken werden verkocht en er werd enkel nog wijn gemaakt.
Manetti was erg gecharmeerd van de aloude Sangiovese en vond het jammer dat steeds meer producenten Cabernet Sauvignon en/of Merlot toevoegden. Zo werd Le Pergole Torte geboren, 100% Sangiovese.
De wijn was al snel bekend als één van de elegantste wijnen van Toscana. Heel bijzonder is het etiket, elk jaar een ander vrouwenportret. En een zeldzame wijn, de productie is niet zo groot.
Helaas is Sergio Manetti in 2000 overleden, zijn zoon Martino heeft het werk van zijn vader voorgezet en heeft ook nationaal en internationaal veel succes. Hij wordt geassisteerd door Bruno Bini, die hier ok geboren is en het wijngoed en de druiven kent als geen ander.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren