De naam van het wijngoed komt door een fresco in de kerk Santa Maria in Piano in de plaats Loreto Aprutino.
 
Een van de voorstellingen laat zien dat zij, die een deugdzaam, waardevol en ''goed'' leven hebben geleid op de Dag des Oordeels richting de Torre dei Beati , Toren der Gezegenden, gaan om door de poort de hemel binnen te gaan. 

Dit is het uitgangspunt voor Fausto Albanesi en zijn vrouw Adriana Galasso. Zij verwierven het in 1972 aangeplante wijngoed in 1999 uit familiebezit en zij streven bij het maken van de wijnen naar de allerhoogste kwaliteit, daarbij geholpen door bodem, ligging en microklimaat: sterk kalkhoudende klei, hellingen op het noordoosten en thermiek. De wijngaarden liggen aan de voet van de beroemde Gran Sasso, waar in de nacht koele wind vandaan komt en nabij de Adriatische kust, vanwaar overdag een warme luchtstroom komt. Ideaal voor de druiven dus. 

Het doel werd op de 25 hectares de beste wijn uit de regio te maken, met enkel locale druiven, biologisch en duurzaam, met respect voor de natuur en omgeving, waarbij kwaliteit het hoogste goed is.

Natuurlijk wordt er enkel handmatig geoogst, in een paar rondes, waarbij steeds slechts de mooiste trossen worden geknipt. De druiven gaan per 20 kilo gelijk naar de lopende band bij de boerderij waar ze nog eens handmatig worden uitgezocht. Alleen het beste is goed genoeg.

Op het bedrijf wordt gewerkt met de modernste technologie op wijngebied teneinde deze topkwaliteit te verkrijgen. 

De wijnen worden dan ook altijd zeer goed beoordeeld in nationale en internationale competities.