Snelle bezorging!
Veilig betalen
Exclusieve wijnen
100% kwaliteitsgarantie
Telefonisch advies op maat
Snelle bezorging!
Veilig betalen
Exclusieve wijnen
100% kwaliteitsgarantie
Telefonisch advies op maat
De Italiaan_191118_300dpi-12

Verfijn uw keuze Via onze filters

Prijs

biologisch

Uit de zee

Sorteer op:

Bottarga di Muggine Grattugiata 25 gr — Smeralda

Bottarga is kuit van harder of tonijn, en een enkele keer ook wel eens zwaardvis, die vier of vijf maanden is gezouten, geperst en gekruid. Wordt vooral veel gemaakt op Sardinië, maar ook in andere mediterrane kustgebieden van de Provence tot Tunesië. Het is goudbruin of amberkleurig , is stevig maar niet droog en wordt in plakjes of geraspt gegeten. Je kunt het eten als antipasto, in dunne plakjes op geroosterd brood, of pizza met bottarga, of je weekt het een paar uur in olijfolie en vervolgens verwerk je het in een pastasaus met knoflook, olie, citroen en peper. Spaghetti met schelpdieren als mosselen of vongole met bottarga. Super lekker Je kunt het, als het een stuk is, ook raspen op pasta, rijstgerechten, eieren, toast en nog veel meer. Hoe bewaren? Je kunt het enkele maanden bewaren in aluminiumfolie gewikkeld en het in de niet al te koele deel van de koelkast, groentela? Eenmaal aangesneden moet het wel binnen enkele uren opgegeten worden, daarom zijn het meestal kleine porties van 20-25 gram Harder is een vis die rond Sardegna veel voorkomt. De kuit wordt direct gezouten en gemasseerd met zeezout. De bottarga wordt vele malen omgedraaid en altijd horizontaal gehouden. De ruimte waar het verwerkt wordt moet droog en geventileerd zijn. Het vissen en de verwerking vinden doorgaans plaats in de maand september. De bottarga wordt opgehangen en droogt minstens 45 dagen. Bottarga dient altijd ongekookt of gebakken te worden verwerkt, ze is hier al geraspt, gewoon strooien dus.
Bekijk product
6,25

Échte Italiaanse relatiegeschenken

We love Cookies 🍪

Wij, en derde partijen, maken op onze websites gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring.

Instellingen voor cookies 🍪

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.